Bestuursleden gezocht

Stichting Nacht van de Filosofie Den Haag zoekt twee bestuursleden; een voorzitter en een bestuurslid met de specialisatie communicatie.

In april 2016, tijdens de landelijke Maand van de Filosofie, organiseerden we de eerste Nacht van de Filosofie Den Haag. Het smaakte meteen naar meer. Nu zijn er drie edities achter de rug, en kunnen we zeggen dat de fase van het pionieren voorbij is. Wij houden van publieksfilosofie en het filosofische aanbod in Den Haag is gering. Komende jaren willen we onze activiteiten uitbreiden want ons streven is uiteindelijk meer Filosofie in Den Haag.

Bij de filosofische activiteiten die wij voor ogen hebben, staat Den Haag zelf centraal. De stad is een rijke bron van maatschappelijke onderwerpen die zich uitstekend lenen voor een avondje denken en doordenken. Er is geen andere stad waarin de contrasten zo groot zijn; de zee en het land, het zand en het veen, politiek en non-politiek, oer-Hagenezen en expats. Zomaar een greep uit de vele uitersten die Den Haag rijk is.
Een ander kenmerk is onze grensoverschrijdende aanpak. Denkkracht is immers niet voorbehouden aan de filosofie of wetenschap. Ook theater, kunst, literatuur en poëzie kunnen tot nadenken aanzetten. Al deze disciplines, net als de filosofie, bieden mogelijkheden om andere denkwijzen, opvattingen en leefwerelden te leren kennen. Het draagt onder meer bij aan ideeënuitwisseling, tolerantie en burgerschap omdat het je leert onderwerpen van meerdere kanten te bekijken. Naast de filosofie betrekken wij dan ook graag andere disciplines bij onze activiteiten.

Op dit moment zijn er twee bestuursleden (een secretaris en penningmeester), en werken er een programmeur / zakelijk leider, een producent en een vormgever voor de stichting (op freelance basis).

Onze plannen voor de toekomst zijn behoorlijk ambitieus. Dat kunnen én willen we niet alleen doen. Wie wil samen met ons Filosofie in Den Haag groot(s) maken?

We zoeken een voorzitter (m/v) die

 • Woont en/of werkt in Den Haag
 • Een groot netwerk in Den Haag heeft en bereid is dit netwerk te betrekken bij Filosofie in Den Haag
 • Publieksfilosofie en cultuur een warm hart toedraagt
 • Weet hoe je met een kleine organisatie grootse daden kan verrichten
 • Tijd heeft om Filosofie in Den Haag samen met ons op de kaart te zetten
 • Inspirerend is om mee te werken

We zoeken een bestuurslid (m/v) die

 • Woont en/of werkt in Den Haag
 • Een groot media netwerk in Den Haag heeft en bereid is dit netwerk te betrekken bij Filosofie in Den Haag
 • Publieksfilosofie en cultuur een warm hart toedraagt
 • Weet hoe we onze naamsbekendheid kunnen vergroten
 • Ons, de medewerkers, kan en wil adviseren bij de publiciteit en marketing
 • Tijd heeft om Filosofie in Den Haag samen met ons op de kaart te zetten

Heb je vragen over de bestuursfuncties, dan kan je een mail sturen aan Esther Didden (in 2015 initiatiefnemer van Filosofie in Den Haag en nu programmeur en zakelijk leider): esther@filosofieindenhaag.nl