Marli Huijer en Frank Meester

Marli Huijer en Frank Meester

Interactieve show over het thema beminnen

Waar: Zaal 3
Tijd: 22.15 – 22.45 uur

Filosofen Marli Huijer en Frank Meester verzorgen een interactieve show over het thema beminnen. Ze gebruiken het denken van de Franse filosoof Michel Foucault om te laten zien hoe je zonder identiteiten kunt beminnen. De presentatie bestaat uit een afwisseling van korte lezingen, close reading van een tekstfragment, muziek, gesprek met publiek en voorgelezen fragmenten.

Sinds de seksuele revolutie van de jaren zestig zijn er heel wat taboes doorbroken. Met de acceptatie van het homohuwelijk lijkt de revolutie voltooid. Maar hebben we werkelijk aan vrijheid gewonnen? Of heeft de ideologie van de seksuele vrijheid ons opgezadeld met een dwang tot bekentenissen? Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, poly-amoureus, happy single of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken willen we bekeren tot onze vrijheid. Aandacht voor hoe we beminnen en of we er wel van genieten, is er nauwelijks.

Kort bio

Marli Huijer (1955) was van 2015 tot 2017 Denker des Vaderlands. Ze is hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schreef een groot aantal filosofieboeken, waaronder Beminnen. Nieuw licht op seksuele vrijheid (2018), Achterblijven. Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld (2016) en Discipline. Overleven in overvloed (2013).

Frank Meeste (1970) is filosoof, schrijver en musicus. Hij publiceerde tal van boeken, zoals de bestseller Meesters in de filosofie (2012) die hij samen met zijn broer Maarten schreef. Hij speelt contrabas en zingt in zijn eigen groep Hot Club de Frank.

 

foto Marli Huijer: Mohammad Abdulazez (Azouz)

Marli Huijer en Frank Meester
Naar programma Naar timetable