Speechwedstrijd voor jongeren

Speechwedstrijd

Den Haag is het politieke hart van Nederland en debatteren, overtuigen en speechen horen daar volop bij. Daarom organiseren we een speechwedstrijd voor jongeren, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar.

Alle jongeren uit Den Haag e.o. kunnen hieraan deelnemen. Je schrijft je in en ontvangt dan het thema / de opdracht voor de speech. Een vereiste is dat de speech een Haags tintje heeft, in welke vorm dan ook: over de stad, de politiek, actuele gebeurtenissen, een bekende Hagenaar / Hagenees, het imago van de stad etc. Er kunnen maximaal 12 jongeren meedoen.

Doe je mee dan krijg je op maandagavond 26 maart een workshop aangeboden in Zaal 3, verzorgd door Het Debatbureau, over het schrijven en geven van speeches. Daarna heb je tot 14 april de tijd om je eigen speech te schrijven. Tijdens de Nacht van de Filosofie krijg je nogmaals een workshop aangeboden, eveneens verzorgd door Het Debatbureau, en die bestaat voornamelijk uit feedback op je eigen speech. Daarna vindt de halve finale plaats, de drie beste gaan door naar de finale. Zij speechen tijdens de Nacht van de Filosofie Den Haag. Daarna maakt een jury de winnaar bekend. De winnaar ontvangt € 250,00.

Deelname aan de wedstrijd is gratis.

Nog even op een rijtje

Aanmelden kan via: speechwedstrijddenhaag@gmail.com

Workshop 1
Maandagavond 26 maart 2018, Zaal 3. 19.30 – 21.30 uur (zonder publiek)

Workshop 2
Zaterdagmiddag 14 april 2018, Zaal 3. 15.00 – 17.30 (zonder publiek). De halve finale vindt plaats, er blijven 3 speeches over.

Juryleden halve finale: John de Weerd (programmeur Zaal 3) en Leo Sterrenburg (medewerker NTJong)

Jurering speechwedstrijd
’s Avonds op zaterdag 14 april om 19.00 uur, speechen voor publiek. De winnaar wordt daarna door de jury bekend gemaakt.

Juryleden finale: Trees Steeghs (taalprofessional & poëziedocent), Rob Verhoeven (van Verhoeven doet Buurtonderzoek) en Eveline Groot (filosoof & coördinator Maand van de Filosofie)

De finale van de speechwedstrijd is voor € 5 te bezoeken, je hoeft dan dus geen ticket te kopen voor de hele Nacht van de Filosofie. Een kaartje voor alleen de finale kan vanaf 18.00 uur gekocht worden in Zaal 3.