Esther Didden

Esther Didden

Programmeur, zakelijke leiding

Esther (1972) studeerde Monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (1993-1997) en recent studeerde ze af aan de faculteit wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds enkele jaren combineert ze haar liefde voor de kunsten met (publieks)filosofie. Ze werkt als programmeur en zakelijk leider in de culturele sector. Daarnaast bekleedt ze verschillende bestuursfuncties, ze is onder andere penningmeester in het landelijke bestuur van de Maand van de Filosofie.

> Esther op LinkedIn


Laura Abbink

Laura Abbink

Productie, coördinator vrijwilligers

Laura (1983) studeerde Beeldende Kunst, richting driedimensionaal en autonoom, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is autonoom kunstenaar met een interdisciplinair karakter vanwege haar interesse in verschillende aanverwante vakgebieden. Ze is inhoudelijk en praktisch betrokken bij diverse kunst en culturele organisaties van zowel kortstondige als langdurige projecten.

> Laura op LinkedIn


Gaby Amerlaan

Gaby Ammerlaan

Bestuurslid – communicatie

Gaby (1973) studeerde Algemene Letteren/Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en werkte daarna als redacteur en communicatie- / marketingadviseur voor verschillende kleine en grote organisaties in de non-profit sector en het publieke domein. In haar werk voor onderwijsadviesbureaus HCO en de Bazalt Groep vormen onderwijs en de ontwikkeling van kinderen een oneindige bron van inspiratie. Vorig jaar volgde Gaby de opleiding Filosoferen met kinderen en Jongeren. Daar ontdekte ze de schoonheid van de filosofie en de waarde van een goed gesprek zonder (voor-)oordelen. Zij zet haar expertise op het gebied van marketing en communicatie graag in om – samen met de andere enthousiaste betrokkenen – filosofie in haar thuisstad Den Haag goed op de kaart te zetten.

> Gaby op LinkedIn


Aleid Barmentlo

Aleid Barmentlo

Bestuurslid – penningmeester

Aleid (1995) studeerde wijsbegeerte (bachelor en master) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en momenteel is ze student bestuurskunde (master). Ze is voorzitter van de Universiteitsraad van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarin medewerkers en studenten verenigd zijn. Ze heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met bestuur, organisatie en management op de universiteit.

> Aleid op LinkedIn


Kadir Dev

Kadir Dev

Bestuurslid

Kadir (1976) heeft een commerciële achtergrond op het gebied van management, HR en Ondernemingsraden. Als ondernemer helpt hij organisaties in het aangaan van de uitdagingen als ook in de ontwikkeling van hun evolutie. Hierin stelt hij graag de filosofische vragen, de vragen die er echt toe doen, de vragen die leiden tot grote ambities en deze weet hij door te vertalen naar concrete en pragmatische acties. Kadir neemt deel aan verschillende filosofische tafels en zet zich graag in om filosofie verder te promoten in Den Haag.

> Kadir op LinkedIn


Hans Scheper

Hans Scheper

Bestuurslid – voorzitter

Hans (1960) studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Rijks Universiteit in Groningen (afgestudeerd in 1988). Daarna was hij werkzaam als leidinggevende in de commerciële dienstverlening (Randstad/Tempo-Team) en in zijn laatste functie landelijk verantwoordelijk voor outplacement en werving & selectie hoger opgeleid personeel. Sinds 2005 is hij hoofd humanistisch geestelijke verzorging in het gevangeniswezen. Hij heeft al sinds zijn studie een grote belangstelling voor filosofie en vindt het belangrijk dat de filosofie voor de praktijk toegankelijk wordt gemaakt. Zo heeft hij voor gedetineerden een cursus Filosofie en Humanisme ontwikkeld die nu al in een groot aantal gevangenissen aan gedetineerden wordt gegeven.

> Hans op LinkedIn