Esther Didden

Esther Didden

Programmeur, zakelijke leiding

Esther (1972) studeerde Monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (1993-1997) en recent studeerde ze af aan de faculteit wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds enkele jaren combineert ze haar liefde voor de kunsten met (publieks)filosofie. Ze werkt als programmeur en zakelijk leider in de culturele sector. Daarnaast bekleedt ze verschillende bestuursfuncties, ze is onder andere penningmeester in het landelijke bestuur van de Maand van de Filosofie.

> Esther op LinkedIn

 


Laura Abbink

Laura Abbink

Productie, coördinator vrijwilligers

Laura (1983) studeerde Beeldende Kunst, richting driedimensionaal en autonoom, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is autonoom kunstenaar met een interdisciplinair karakter vanwege haar interesse in verschillende aanverwante vakgebieden. Ze is inhoudelijk en praktisch betrokken bij diverse kunst en culturele organisaties van zowel kortstondige als langdurige projecten.

> Laura op LinkedIn.

 


Quirine Reijman

Quirine Reijman

Vormgeving

Quirine (1970) studeerde Culturele Bedrijfsvoering (Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, afgestudeerd 1992) en rondde in 2000 de opleiding Grafische- en typografische vormgeving af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sinds 2003 werkt zij onder de naam De Zagerij ontwerpbureau voor uiteenlopende klanten en geeft ze vorm aan hun communicatie. Filosofie gebruikt zij om grip te krijgen op de wereld om haar heen, en het komt ook professioneel van pas. Want gestructureerd en helder nadenken is een must voor een ontwerper. Ze ontwierp de huisstijl, website en het publiciteitsmateriaal voor Filosofie in Den Haag.

> Quirine op LinkedIn

 


Aleid Barmentlo

Aleid Barmentlo

Bestuurslid – penningmeester

Aleid (1995) studeerde wijsbegeerte (bachelor en master) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en momenteel is ze student bestuurskunde (master). Ze is voorzitter van de Universiteitsraad van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarin medewerkers en studenten verenigd zijn. Ze heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met bestuur, organisatie en management op de universiteit.

> Aleid op LinkedIn

 


Marjet van Os

Marjet van Os

Bestuurslid – secretaris

Marjet (1971) studeerde Kunst- en Mediamanagement aan de HKU en heeft sinds haar afstuderen in 1999 – op wat uitstapjes na in het sociale domein – gewerkt in de culturele sector. Onder andere als directeur van Theater & Filmhuis Dakota en poppodium Bazart, beiden in Den Haag. Bij beide instellingen was zij artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk. Daarnaast heeft zij als zelfstandig ondernemer in het culturele veld veel zakelijk en productionele leiding opdrachten vervuld onder andere voor uiteenlopende community art en dansproducties. Daarnaast vervult zij meerdere bestuursfuncties onder meer bij poppodium Bibelot in Dordrecht en Stichting Liduina Fonds (vermogensfonds).

> Marjet op LinkedIn

 


Hans Scheper

Hans Scheper

Bestuurslid – voorzitter

Hans (1960) studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Rijks Universiteit in Groningen (afgestudeerd in 1988). Daarna was hij werkzaam als leidinggevende in de commerciële dienstverlening (Randstad/Tempo-Team) en in zijn laatste functie landelijk verantwoordelijk voor outplacement en werving & selectie hoger opgeleid personeel. Sinds 2005 is hij hoofd humanistisch geestelijke verzorging in het gevangeniswezen. Hij heeft al sinds zijn studie een grote belangstelling voor filosofie en vindt het belangrijk dat de filosofie voor de praktijk toegankelijk wordt gemaakt. Zo heeft hij voor gedetineerden een cursus Filosofie en Humanisme ontwikkeld die nu al in een groot aantal gevangenissen aan gedetineerden wordt gegeven.

> Hans op LinkedIn

 


Gaby Amerlaan

Gaby Ammerlaan

Bestuurslid – communicatie

Gaby (1973) studeerde Algemene Letteren/Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en werkte daarna als redacteur en communicatie- / marketingadviseur voor verschillende kleine en grote organisaties in de non-profit sector en het publieke domein. In haar werk voor onderwijsadviesbureaus HCO en de Bazalt Groep vormen onderwijs en de ontwikkeling van kinderen een oneindige bron van inspiratie. Vorig jaar volgde Gaby de opleiding Filosoferen met kinderen en Jongeren. Daar ontdekte ze de schoonheid van de filosofie en de waarde van een goed gesprek zonder (voor-)oordelen. Zij zet haar expertise op het gebied van marketing en communicatie graag in om – samen met de andere enthousiaste betrokkenen – filosofie in haar thuisstad Den Haag goed op de kaart te zetten.

> Gaby op LinkedIn

 


Kadir Dev

Kadir Dev

Bestuurslid

Kadir (1976) heeft een commerciële achtergrond op het gebied van management, HR en Ondernemingsraden. Als ondernemer helpt hij organisaties in het aangaan van de uitdagingen als ook in de ontwikkeling van hun evolutie. Hierin stelt hij graag de filosofische vragen, de vragen die er echt toe doen, de vragen die leiden tot grote ambities en deze weet hij door te vertalen naar concrete en pragmatische acties. Kadir neemt deel aan verschillende filosofische tafels en zet zich graag in om filosofie verder te promoten in Den Haag.

> Kadir op LinkedIn