maandag 18 november 2019

Denken over online/offline

met filosoof Hans Schnitzler

Hans Schnitzler

Wat gebeurt er wanneer je offline gaat in een wereld die altijd online is? Besta je dan überhaupt nog? Kun je eigenlijk nog wel onderscheid maken tussen offline en online?

“Ik wist al langer dat onze internetcultuur een schaduwkant heeft: daar schreef ik mijn eerste boek over. Maar pas toen ik een experiment deed met mijn studenten, besefte ik dat de effecten nog verontrustender waren dan ik had gedacht. Een week lang leverden ze hun smartphones, tablets en laptops in voor een digitale detox. Stuk voor stuk ondervonden ze, dat hun aandacht sprongsgewijs toenam. Aandacht voor zichzelf, maar ook voor de ander en de omgeving.”
Aan het woord is filosoof Hans Schnitzler (Trouw, 25 januari 2019). Tijdens deze Filosofische ontmoeting neemt Schnitzler ons mee in de digitale detox-ervaringen van zijn studenten. Aan de hand van die ervaringen gaat hij in op de zin en onzin van het digitale bestaan.

Hans Schnitzler is filosoof, columnist voor Follow the Money, mede-initiatiefnemer van de Bildung Academie en auteur van Het digitale proletariaat (2015) en Kleine filosofie van de digitale onthouding (2017). In zijn denk- en schrijfwerk staat de invloed van de digitalisering op de alledaagse leefwereld centraal.

Datum: maandag 18 november 2019
Locatie: Zaal 3, Constant Rebeqcueplein 20A, Den Haag
Tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Prijs: € 11,50 – € 15,00

Bezoek alle vijf de Filosofische ontmoetingen voor € 65,00 i.p.v. voor € 75,00. Voeg eerste alle vijf de evenementen toe aan het winkelmandje op de website van het Nationale Theater. Selecteer daarna het prijstype ‘Seriekorting’ voor € 65,00.

Koop je ticket(s)