maandag 17 februari 2020

Denken over Spinoza

met de Vlaamse filosoof Tinneke Beeckman

Tinneke Beeckman

Spinoza is één van de belangrijkste Nederlandse filosofen in de geschiedenis van de Westerse wijsbegeerte. Hij woonde en stierf in Den Haag.

Wij vinden dat hij meer aandacht verdient en jaarlijks, rond zijn sterfdag, besteedt een Spinoza-kenner aandacht aan een aspect van zijn gedachtegoed. Dit jaar hebben we filosoof Tinneke Beeckman uitgenodigt voor deze Spinoza-lezing.

Dr. Tinneke Beeckman is filosoof en schrijver. Ze is columniste voor De Standaard en publiceert regelmatig in andere tijdschriften en kranten zoals De Morgen en NRC Handelsblad. Daarnaast schreef Beeckman de boeken Spinoza. Filosoof van de blijheid (2009), Door Spinoza’s lens (2012) en recent Macht en Onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting (2015) waarin ze op zoek gaat naar welke ideeën ons gevoel van machteloosheid hebben versterkt en welke ideeën ons weerbaarder en krachtiger kunnen maken.

Datum: maandag 17 februari 2020
Locatie: Zaal 3, Constant Rebeqcueplein 20A, Den Haag
Tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Prijs: € 11,50 – € 15,00

Bezoek alle vijf de Filosofische ontmoetingen voor € 65,00 i.p.v. voor € 75,00. Voeg eerste alle vijf de evenementen toe aan het winkelmandje op de website van het Nationale Theater. Selecteer daarna het prijstype ‘Seriekorting’ voor € 65,00.

Koop je ticket(s)