Denken over Spinoza


Miriam van Reijen

met Miriam van Reijen

maandag 15 februari 2021


Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Tijd: 20.00 uur


Elk jaar, rond de sterfdatum van Benedictus Spinoza (in 1677 te Den Haag) nodigen we een Spinoza-kenner uit om naar eigen inzicht het gedachtegoed van Spinoza toe te lichten. Dit jaar verzorgt Miriam van Reijen de Spinoza-lezing. Van Reijen is een Stoïcijnse filosofe, docent praktische filosofie en van haar verscheen onder meer ‘Spinoza – de geest is gewillig maar het vlees is sterk’ en ‘Spinoza in bedrijf, van passie naar actie’. 

Miriam van Reijen is afgestudeerd in de sociale filo­sofie en ethiek en in de cultuur- en godsdienstsociologie. Van 1973 -1985 was zij o.a. wetenschappelijk mede­werker filosofie aan de medische faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen, en docent aan diverse be­roepsoplei­dingen voor maat­schappe­lijk werkers en architec­ten. Daarna was zij tot 2011 werkzaam als docent filosofie en ethiek aan de Academie voor Sociale Studies van Avans Hogeschool, Breda, en aan de opleiding Social Work van Fontys Hogeschool, Tilburg en Eindhoven. Daarnaast houdt zij zich al jarenlang intensief bezig met Spinoza; in het bijzonder zijn theorie over de passies en zijn politieke filosofie, waarop zij in 2010 is gepromoveerd aan de universiteit van Tilburg.

In verband met coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar. De ontmoeting is ook via livestream te volgen.


Tickets zaal

Prijs: € 15,00

Tickets livestream

Prijs: € 10,00