Denken over waarheid

met Alicja Gescinska

zaterdag 13 juni 2020

Alicja Gascinska

Net als alle andere evenementen en optredens waar we zo naar uitkeken is ook de jaarlijkse Maand van de Filosofie in april door alle coronamaatregelen uitgesteld. En ook de jubileumeditie van de Haagse Nacht van de Filosofie viel in het water. Maar ondanks alle beperkingen is er toch een oplossing bedacht: een aantal evenementen gaat door, waaronder in Den Haag!

De Maand van de Filosofie is verschoven naar juni. En op zaterdag 13 juni is de Pools-Belgische filosoof Alicja Gescinska (1981) te gast bij Filosofie in Den Haag. Gescinska schreef het essay voor de Maand die dit jaar ‘het uur van de waarheid’ als thema had gekozen.

En of je dat nu leuk vindt of niet: de parallel tussen thema en de huidige coronacrisis is moeilijk te negeren. Wat is waarheid nu we oog in oog staan met het coronavirus. Wat betekent dit voor het politieke en sociale leven?

Ook het essay sluit daarbij aan. Gescinska beschrijft haar zorgen over het huidige politieke en maatschappelijke debat. Zij gaat in op het diepe probleem van de leugenachtigheid hierin: het bewust verspreiden van informatie met het oog op misleiding en manipulatie. Tegenover die tendens pleit zij voor een herwaardering van waarachtigheid.

Op zaterdagavond 13 juni geeft Alicja een lezing en gaat ze in gesprek met het publiek.

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om de lezing in de zaal bij te wonen. Maar iedereen kan voor een bescheiden bijdrage de lezing via een livestream toch meemaken. Geestverwanten kijken gratis.

Datum: zaterdag 13 juni 2020
Locatie: Zaal 3, Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 7,50 voor de livestream (op het mailadres dat je invult bij het kopen van je ticket ontvang je zaterdagmiddag 13 juni de link naar de livestream en de instructies)