Ingrid Geerts en Ariane van Heiningen

Filosofisch spreekuur

Eerste Hulp bij Filosofische Vragen

Waar: Nest kantoor
Tijd: 19.15 – 23.30 uur

Ieder mens loopt wel eens rond met filosofische vragen: Wat moet ik doen? Ben ik voldoende ‘mezelf’? Wat is de goede balans tussen werk en privé? De praktisch filosofen Ingrid Geerts en Ariane van Heijningen helpen u in een half uur (nog) wijzer te worden. Zij plakken geen pleisters, zijn niet van het verbinden, maar van het blootleggen. Wat is hier precies aan de hand? Ontdek het…!

Ga langs bij Ingrid of Ariane, als je wilt reflecteren op een kwestie die jou bezig houdt. Wanneer je wilt onderzoeken welke ideeën hierover bij jou passen, omdat er niet één duidelijk of goed antwoord bestaat.

Over Ingrid Geerts

Ingrid Geerts voert vanuit haar filosofische praktijk het groeiende eiland gesprekken met mensen over levensvragen die hen bezighouden. Ingrid is ervan overtuigd dat anders denken vaak leidt tot anders doen. Ingrid daagt ook bestuurders, managers en hun organisaties uit om die vragen te onderzoeken die er voor de organisatie werkelijk toe doen. En dat vervolgens te vertalen in keuzes en besluiten. Ingrid is afgestudeerd in de psychologie en heeft in haar werkzame leven gewerkt als adviseur, project- en lijnmanager in verschillende sectoren, waaronder de financiële dienstverlening en de zorg.

Over Ariane van Heijningen

Mensen stimuleren het leven te leven dat bij hen past, is Ariane’s grote drijfveer. Ieder mens heeft een eigen weg te gaan. Dat maakt je daadwerkelijk krachtig en in balans. Maar dat vraagt wel de nodige moed, onderzoek en soms een ontregelende vraag. Ariane begeleid vanuit haar kennis van de praktische filosofie en de systeemtheorie zowel particulieren als organisaties in hun veranderkunst. In 2016 heeft Ariane haar bureau Denkplaats opgericht. Hiervoor heeft Ariane lange tijd gewerkt als docent en als manager in de culturele sector.

Filosofisch spreekuur
Naar programma Naar timetable