Kassett

KASSETT

Haters gonna hate
Maar dit is wat ik zeker weet

Waar: Zaal 3
Tijd: 22.45 – 23.30 uur

Je bent een mens van vlees en bloed, je bed is van hout en morgen komt de zon op. Je weet het zeker. Maar hoe zeker is die zekerheid?

Films als The Matrix, Inception en The Truman Show gaven ons al een kijkje achter de schermen: misschien is ons leven helemaal niet zo echt als we denken. Misschien worden we allemaal voor de gek gehouden door een evil genius. Filosoof Descartes zei het eeuwen geleden al.

Muziektheatercollectief KASSETT doet sinds 2015 onderzoek naar het fenomeen ‘twijfel’. Wat is het voordeel van de twijfel? KASSETT gelooft dat de wereld baat heeft bij openlijk durven twijfelen. Tussentijdse resultaten werden gepresenteerd in korte performances onder de namen ‘Dubio’, ‘Twijfelzaaiers’, ‘Kweenie’ en ‘Lariekoek’. De tijd is aangebroken voor de klap op de vuurpijl: de spectaculaire slotsom ‘Ode aan de twijfel’ is een theatrale, filosofische hiphop-performance vol bluf, bitches, braggadocio en Beyoncés.
Tijdens de Nacht spelen zij een fragment uit hun nieuwe voorstelling Ode aan de twijfel die op 11 mei in première gaat.

Over KASSETT

KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera en productieleider Selma Hanzon. KASSETT is een liefhebber van het denken en stimuleren dit in hun voorstellingen door middel van muziek, taal en filosofie. In 2016 speelden ze hun debuutvoorstelling STRANDT (“Fijne filosofische wie-ben-ik-zoektocht,” 8weekly) en sindsdien maakten ze o.a. HOOFDROL op Over het IJ Festival (“Een fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek,” NRC) en KRAAK op tournee door het hele land (“Soms poëzie, soms onbegrijpelijk,” Theaterkrant). KASSETT is gevestigd in Leiden en was van 2017 tot 2019 Nieuwe Maker bij de Veenfabriek. Meer informatie op de website van KASSETT.

KASSETT
Naar programma Naar timetable