Ode aan Bruno Latour


Bruno Latour

Jan van de Venis en Khadija al Mourabit

donderdag 19 november 2020


Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag & Nest, De Constant Rebecqueplein 20B, Den Haag
Tijd: 20.00 uur


Op 24 november 2020 ontvangt de Franse filosoof en socioloog Bruno Latour de prestigieuze Spinozalens. Het programma wordt gemodereerd door Denker des Vaderlands Daan Roovers en is via online streaming te volgen op www.felixmeritis.nl.

De uitreiking van de Spinozalens is aanleiding voor een landelijke Latour manifestatie; op verschillende locaties vinden lezingen en tentoonstellingen plaats geïnspireerd op Latours denken. Uiteraard doet Den Haag ook mee.

Filosofie in Den Haag en tentoonstellingsruimte NEST nodigden voor deze avond twee denkers uit om te vertellen over het werk en gedachtegoed van Latour en hoe hij hun denken beïnvloed heeft: Jan van de Venis (advocaat, hij richt zich in het bijzonder op de gebieden mensenrechten en duurzame ontwikkeling) en Khadija al Mourabit (studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in Logica. Ze is momenteel werkzaam als beleidsmedewerker bij GroenLinks Amsterdam). 

Khadija al Mourabit geeft een lezing in Zaal 3, Jan van de Venis geeft een workshop bij Nest. Halverwege de avond wisselt het publiek van locatie, zodat iedereen zowel de lezing als de workshop heeft bijgewoond.

Tijdens deze filosofische avond kan men ook de tentoonstelling A Fair Share of Utopia bezoeken. NEST ontwikkelde deze expositie in samenwerking met CBK Zuidoost, waarbij kunstenaars middels een gedachte-experiment is gevraagd om zich een fundamenteel andere, duurzame en humane organisatie van de samenleving voor te stellen.

In verband met coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar.


Tickets zaal

Prijs: € 15,00 / € 11,50 voor Geestverwanten