Anke Verhoeff en Ariane van Heiningen

Filosofisch gesprek

Reflectie en onderzoek: ga de diepte in

Waar: Nest zaal
Tijd: 20.15- 21.00 uur / 22.15 – 23-00 uur

Wat heb ik nou eigenlijk zojuist gehoord? En wat vind ik daarvan? Welke woorden raakten mijn hart en welke gingen het ene oor in en het andere oor uit? En vooral: waarom?!

In een praktisch filosofisch gesprek kijken we terug op de lezingen van Simon Gusman en Hans Schnitzler. Geen oppervlakkige reflectie, maar een onderzoeksgesprek dat je, met elkaar, nóg wijzer maakt over dat wat je zojuist gehoord hebt. Durf je vrijmoedig te spreken? Nieuwsgierig te zijn naar jezelf en anderen? En je argumenten te versterken met concrete voorbeelden en ervaringen? Wees dan welkom bij dit ‘samen denken’.

Over Anke Verhoeff

Door haar werk als schoolleider, docent en coach in het voortgezet onderwijs (sinds 1978) én praktisch filosoof heeft Anke ruime ervaring in leidinggeven, onderwijsontwikkeling, onderwijsorganisatie, leerlingbegeleiding, coachen, ouderparticipatie en lesgeven (de vakken lichamelijke opvoeding, Nederlands, literatuur en filosofie). Anke is enthousiast, vriendelijk en gedisciplineerd en heeft brede kennis van en ervaring met denken, bewegen en taal. Zij helpt je denkbeelden te onderzoeken, nieuwe inzichten te ontwikkelen, een nieuwe balans te vinden.
Meer info op: www.vragendwijzer.nl en www.deveranderkunst.nl

Over Ariane van Heiningen

Mensen stimuleren het leven te leven dat bij hen past, is Ariane’s grote drijfveer. Ieder mens heeft een eigen weg te gaan. Dat maakt je daadwerkelijk krachtig en in balans. Maar dat vraagt wel de nodige moed, onderzoek en soms een ontregelende vraag. Ariane begeleidt vanuit haar kennis van de praktische filosofie en de systeemtheorie zowel particulieren als organisaties in hun veranderkunst. In 2016 heeft Ariane haar bureau Denkplaats opgericht. Hiervoor heeft Ariane lange tijd gewerkt als docent en als manager in de culturele sector.
Meer info op: www.denkplaats.nl en www.deveranderkunst.nl

Naar programma Naar timetable