Hans Schnitzler

Hans Schnitzler

Digitale onthouding
Offline in een online wereld – wat doet dat met je?

Waar: Nest zaal
Tijd: 21.00 – 21.45 uur

Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie?

Wat gebeurt er wanneer je offline gaat in een wereld die altijd online is? Besta je dan überhaupt nog? Kun je eigenlijk nog wel onderscheid maken tussen offline en online? Schnitzler neemt ons mee in de digitale detox-ervaringen van zijn studenten. Aan de hand van die ervaringen gaat hij in op de zin en onzin van het digitale bestaan.

Over Simon Gusman

Simon Gusman is als filosoof verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar subjectiviteit en identiteit in het werk van de Franse filosoof Jean-Paul Hans Schnitzler is filosoof, columnist voor Follow the Money, mede-initiatiefnemer van de Bildung Academie en auteur van Het digitale proletariaat (2015) en Kleine filosofie van de digitale onthouding (2017). In zijn denk- en schrijfwerk staat de invloed van de digitalisering op de alledaagse leefwereld centraal.

Naar programma Naar timetable