Ties Ament

Moreel beraad

Samen denken over een ethisch dilemma

Waar: Nest werkplaats
Tijd: 20.15 – 21.00 uur

De genetisch ingreep die enige maanden geleden in China heeft plaatsgevonden door onderzoeker Jiankui He om twee baby’s te beschermen tegen een aids-veroorzakende hiv-infectie heeft geleid tot ophef.

Stel, je bent lid van een fictieve Global Ethical Advisory Committee (GEAC) van de World Health Organisation (WHO). Aan deze GEAC wordt door de WHO de volgende vraag gesteld: Zijn er grenzen aan pro-actief medisch ingrijpen, waaronder (in dit specifieke geval) ook genetisch ingrijpen valt?

In deze sessie neemt filosofisch practicus Ties Ament je mee in een gezamenlijke denkproces over een ethisch dilemma. De waarde van het gesprek ligt in het denken met elkaar waarbij de taal en de woorden die de deelnemers gebruiken de ingang vormen voor verder vragen en doordenken.

Over Ties Ament

Ties Ament is filosofisch practicus en ervaringsdeskundige in het leiden van ethische dilemmagesprekken. Ament voltooide een universitaire studie in Nederlands Recht, werkte enkele jaren als advocaat en vervolgens meer dan 20 jaar als HR-manager in de internationale zakenwereld. Ze volgde de beroepsopleiding Filosofisch Practicus bij de Internationale School voor Wijsbegeerte en heeft sinds enige jaren een eigen praktijk Opendenken.nl. Zij is auteur van het boekje Mijmeren in het dagelijks leven.

Naar programma Naar timetable