Ontmoeting met Spinoza

met Han van Ruler

woensdag 21 februari 2018

Op 21 februari 1677 overleed filosoof Baruch Spinoza in Den Haag. Hij werd slechts 44 jaar maar laat een indrukwekkend oeuvre achter.

Spinoza is misschien wel Nederlands meest bekende filosoof. Op woensdagavond 21 februari 2018 organiseerde Filosofie in Den Haag samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam een filosofische ontmoeting met Spinoza. Hij was toen precies 341 jaar dood. Spinoza wordt doorgaans beschouwd als een ‘moeilijke’ filosoof maar vanavond laten we zien dat zijn ideeën nog altijd verrassend actueel zijn.

Hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Han van Ruler gaf deze avond een lezing over Spinoza en de relevantie van zijn denken vandaag de dag. Van Ruler is een Spinozakenner. Hij weet als geen ander de ideeën van Spinoza voor een breed publiek toegankelijk te maken.
Na de lezing werd het publiek uitgenodigd aan te schuiven bij één van de discussietafels om gezamenlijk over Spinoza na te praten en ideeën uit te wisselen. De discussietafels werden geleid door (oud)studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.